,,SZKLANKA ŚWIEŻO WYCIŚNIĘTEGO SOKU, DODA CI ZDROWIA I UROKU”.
Pod tym hasłem uczniowie klasy III poszerzali wiedzę na temat witamin – zwłaszcza ich roli dla zdrowia człowieka, jak i źródeł ich występowania.

Utrwaleniem wiedzy teoretycznej były działania praktyczne polegające na przygotowaniu świeżo wyciskanego soków. Uczniowie przygotowując składniki – owoce i warzywa – opowiadali jakie witaminy ukryły się w autorskim zestawieniu oraz jaką rolę pełnią dla naszego zdrowia. Ciekawość smaków pomogła niektórym uczniom zdobyć się
na odwagę i spróbować świeżo wyciskanych smaków z warzyw.
Dużo satysfakcji sprawiło uczniom własnoręczne wyciskanie soku. Praca zespołowa, w której wszyscy mieli wspólny cel pozwoliła na obdarowanie całego zespołu sokiem pomarańczowym.
Ćwiczenia praktyczne były niesamowitą zabawą, ale też poszerzyły wiedzę na temat działań prozdrowotnych.
Wychowawca klasy III
Angelika Pyrgiel
Zapraszamy do Galerii!